Kärleken i mitt liv

Två personer har jag haft i mitt liv som jag har älskat lite sådär extra mycket! Inte den där jag-älskar-honom-för-han-är-så-snygg-kärleken som man hade för de flesta snygga killar på gymnasiet. Utan två gånger har jag varit sådär extremt äckligt kär!
 
Den första gången det hände var jag helt till mig i trasorna! Äntligen en kille som var assnygg och som faktiskt visade intresse tillbaka! Wiiiie! Lyckan var total! Behöver jag säga att mina utgifter för sms de veckor han var utomlands uppgick till 500 :- i veckan!! Haha, helt sjukt var det! 
 
Sms med gulliga små ord och löfte om att vi skulle ses när han kom hem, vilket vi gjorde! Först en lång promenad på dagen och sen på kvällen gick vi på bio. Jag var i tionde himlen! 
Men sen hände nåt.... Efter den dagen slutade smsen komma. Ingen som var inloggad på msn. Tystnad.
 
Jag började onekligen bli lite orolig. På den tiden existerade inte Facebook utan Lunarstorm var fortfarande da shit, så jag skrev till honom där. 
Svaret tillbaka blev en kalldusch; jag var inte som han förväntade sig och han var inte intresserad mer än på en kompisnivå.
 
Jag grät inte. Jag deppade inte. Jag hatade honom inte. Jag var helt kall. 
 
Han ville fortfarande vara kompis och tyckte det var väldigt konstigt av mig att inte gå på samma fester som han eller prata med honom när vi sågs i skolan. "Vi är ju kompisar" var repliken som löd. 
 
Inte för mig. Jag var fortfarande hopplöst kär. På kvällarna låg jag i sängen och läste alla sms om och om och om igen bara för att se om det fanns nån ledtråd till varför han ändrat sig. Jag tänkte tillbaka på vad jag sa den dagen vi träffades. Vad gjorde jag för fel? Hade jag fel kläder? Han visste ju hur jag såg ut så utseendet borde han ju isåfall blivit besviken på tidigare. 
 
Varför varför varför varför?!?!
 
Jag ältade hos min bästa kompis som fick agera psykolog under många veckor. Vi kom tyvärr inte fram till något. Än idag så vet jag inte vad som hände och då är detta nio år sedan. Lång tid att hinna analysera på. 
 
Jag kom över honom till slut. Men ett litet hål i mitt hjärta har han för alltid skapat. Inte för att det inte blev vi två, såhär i efterhand så har jag insett att vi är alldeles för olika och jag hade inte stått ut med honom alltför länge ändå.
Men hålet har kommit utav att han iskallt bara slutade höra av sig. Han "dumpade" mig på en mikrosekund. Det gjorde att jag fick lite svårt att lita på en kille igen.
 
Men överdrivet arg på honom får jag inte vara; det var till hälften tack vare honom jag träffade Christian!♥ Han som kom att bli den riktigt stooora kärleken i mitt liv. Killen som det bara kändes så rätt med med en gång. 
A match made in heaven kan man säga. 
 
Nu sitter jag här, lyckligt gift med världens bästa kille sedan två år tillbaka och med min underbara son sovande i vagnen. Det här är exakt vad jag drömt om! 
 
Jag önskar att jag kunde få träffa den 16:åriga Mathilda och säga till henne att strunta i det dryga lilla aset! Han vet inte vad han missar! Du kommer inom bara några månader att träffa killen som kommer att ta dig med storm! Det är han som kommer fria till dig sex år senare, det är med honom du kommer få den finaste lilla killen i hela världen. 
 
Ni som känner mig tänker säkert nu; men David då?? Han som du var tillsammans med några månader innan du träffade Christian? Var du inte kär i honom? 
Hahahahaha! Nääää! Inte det minsta! Vi var tillsammans i fyra veckor och träffades fyra gånger. Kärlek?! As if! Men det är han som står för den andra halvan i att jag och Christian träffades då dom gick i samma klass! Tack för det David! Moahahaha! 
 
Kärlek när man var tonåring var svårt, jobbigt men också jävligt underbart! Jag haffade drömprinsen till slut! Och han blev min andra, riktigt riktigt stora kärlek! Och min sista! Nu vill jag inte ha nån annan!
 
Över och ut!
Du är det levande beviset på våran kärlek!♥
 
 

Stört!!

Läste en artikel där det stod att ett planerat barn får mer kärlek av sina föräldrar än ett oplanerat....

Bara jag som tycker detta låter helt sjukt och fel?!?

Skulle då Miliam, som var planerad, vars mer älskad än någon annan som istället kom som en överraskning?
Hmmm, jag tror inte det va!

Kan man ens föra statistik över hur älskade barn är? Det är ju en kärlek som övergår både vett och sans ju!

Riktigt störd artikel som gjorde mig smått irriterad!

Avslutar med två bilder; nummer ett är från den 14 januari 2012, total lycka!!
Nummer två är från den 28 september 2012, gränslös kärlek!


Hell of a week!

Min onda tumme har gett mig mobilblogg-förbud och Miliam tycker att mammas händer, armar och uppmärksamhet ska vara på honom! Därav aptaskigt bloggande...!

Och inte lär det väl bli bättre under helvetesveckan som kommer då Chris åker till Stockholm och sen jobbar kväll resten av veckan....! Suck!
Tur att mormor/mamma kommer hit och underhåller oss! Det blir grejer det!

Nä nu blir det sängen! Lillemille sover och Chris ska upp vid fyra inatt så bäst att krypa ner i bingen!

Puss!


Irriterad? JA!!

Förr i tiden fick man inte jobba om man var kvinna.
Man skulle sköta hemmet och familjen, that's it,
Fel? Självklart!
 
År 2013 får man som kvinna (eller man för den delen) inte vara hemma och ta hand om familjen.
Man ska jobba halvt ihjäl sig och tycka att det är härligt att leva i en stressad vardag.
Fel? Så in i helvete!
 
Jag ska kämpa som en idiot för att vara hemma med Miliam så länge som möjligt!
Jag vägrar jobba mer än 75% så länge vi har råd med det!
 
Mitt liv går inte ut på att jobba, ha ett flashigt hus eller senaste bilen.
Det går ut på att vara världens bästa mamma till världens finaste kille! 
 
Ja nu blev det en upprepning på förra veckans inlägg men dagens bloggläsning har gjort mig så jävla arg att jag måste avreagera mig!
 
Miliam ska få världens bästa uppväxt med närvarande föräldrar (närvarande ur min synpunkt) och ska aldrig få känna att jobb eller annan skit kommer före honom. Han är och kommer alltid vara viktigast!
 
Vare icke förskräckta kära vänner! Det är ENDAST mina 50-talsåsikter som talar och ni behöver INTE känna er provocerade. Jag behövde bara få ur mig detta kände jag!
 
 
 
Vi avslutar detta bitska inlägg med en bild på sötnos nummer ett! 
 
 
 

Fredag!!

God förmiddag!

Här har man idag varit driftig och fick lägenheten städad innan klockan var tio! Wihoo! Man kan om man vill!

Nu sover lillemille och jag har däckat i soffan framför "Vingar av glas". Så bra film om än lite gammal!

Återkommer med bättre update sen! Min tumme dör som sagt av mobilbloggande! Skärpning!!

Puss!


Över och ut!

Nu ska här sovas! Imorrn har jag bestämt att det blir städande av lägenhet på förmiddagen! Miliam dregglade till svar så jag tar det som att han tycker att det är en bra idé!
Att dammsuga med en 8,5 kilosbebis på armen är ett bättre styrkepass än Friskis nånsin skulle kunna anordna!

Fick inte avslöja dom goda nyheterna för maken än! Men så fort han ger grönt ljus så låter jag er veta! Vi är iallafall överlyckliga! En hint; sex jävla år!!

Imorrn kommer Nina hit en sväng, sen blir det lite mer städ och på kvällen ska jag hem till mor och far för en total slappkväll utan barn! Ska bli asagött! Ska bara ligga i deras soffa och picka på mitt ägg och bara vara! Miliam får ha myskväll med papput så länge! Hihi!

Puss!


On my own!

Imorrn ska jag få en kväll för mig själv! Det ska bli trivsamt! Chris och Miliam ska få underhålla sig själva och hitta på nåt spralligt!

En rolig nyhet fick vi idag också! Men måste fråga maken först innan jag släpper den, om jag nu får!

Nu ska jag pussa på lillemille som ligger naken och sprattlar på sin filt! Favoritsysslan! Haha!

Här gör han reklam för kexchoklad!

Puss!


Herregud....

Jag sjuk! Att sitta och picka på ett ägg en miljon gånger, ja ni läste rätt: EN MILJON GÅNGER, tills det knäcks är det nya nu när lillgris sover!

Jag behöver ett liv.....


Eftermiddags-tv!

Nu börjar "Wife swap"! Ett av dom roligaste programmen som går.... efter "Familjen Annorlunda" och "Fråga Olle dokumentären" haha!

Så tack Miliam för att du väljer att sova nu! Puss på dig!!

Den här stilen kör vi just nu:


Finns det någon där ute som är en perfekt mamma?

Eller pappa för den delen! (Vi ska ju vara äckligt jämställda såklart!) 
 
Det jag menar är; är det någon där ute som har en perfekt tillvaro med sitt/sina barn? Jag är tveksam... Jag har det inte iallafall.
Från den dagen Miliam föddes har vi fått höra att vi har det så lätt! "Ni vet ju inte vad det vill säga att ha barn!!" Och jaa visst hade vi det lätt då han dom första veckorna då han endast åt och sov! Sömn led vi inte brist på som många andra gör. Men var det så lätt ändå??
 
Min amning krånglade ju vilket ledde till att jag efter en och en halv vecka slutade och vi började med ersättning istället. Kände man sig värdelös och som sämsta morsan söder om Dalälven? Japp! 
"Men hallåååå! Eran unge soooooover ju på nätterna! Vad fan klagar du för??" Njaa, jag klagade väl inte direkt, men det var ett nederlag att inte kunna amma sitt barn som tydligen var så fruktansvärt lätt för alla andra! 
Så så lätt hade vi det inte! Men det beror ju på vad man väljer att se också!
 
Jag bestämde mig ju för att det inte skulle vara ett nederlag det här med amningen. Att Miliam kommer klara sig lika bra som ett barn som ammats tills dom börjar gymnasiet! Men jag har fått försvara mig otaliga gånger och haft enorma diskussioner! 
 
Sen blev lilla minibebisen ett par månader äldre och det började bli svårare att få honom att sova på dagen för sig själv. Allra bäst sover han, fortfarande, i famnen under dagen! Kvällarna blev gnälliga och låååånga! När man till slut gjort allt man kan och det fortfarande gnälls och klockan endast är halv sju.... Då är man beredd att säga  upp sig! 
 
Miliam är världens gladaste lille kille! Charmtroll nummer ett och en riktig liten krambjörn! Och jag vet att vi har haft det lättare än många andra, och har nog så än idag, men att komma och säga att vi, eller någon annan, har det sååååå lätt; det är att göra bort sig rejält!
 
Av det som skrivs på Facebook eller på folks bloggar är bara en liten minidel av familjelivet! Testa på en annans familjeliv i en vecka så kan man komma och snacka sen!
 
Ett tips som jag brukar använda mig utav när Miliam kräver att bli buren konstant fyra timmar i sträck är detta; 
Han kommer att bli stor! Han kommer att växa mer och mer och till slut vill han knappt kramas! Den här gosetiden kommer aldrig tillbaka! Försök NJUT av den istället för att klaga och sucka! 
Såhär små kommer våra gullungar aldrig bli igen!
 

Puss!
 

Morning's heeeeere!!

Neeejnu skriver jag med ondatummen ändå!! Shame on me!
Men tänkte bara dela med mig av den intressanta informationen att både min tumme och höft har tagit stryk av bloggande och den sistnämnda av allt vaggande och icke ergonomiskt vyssjande på ett ben...
Låter det konstigt?? Det ser lika konstigt ut kan jag säga men det får Miliam att sova! Hihi!

Nu: dusch och frukost! God morgon!


Dessa ordspråk kan man också leva efter...

"Du är min fiende tills du har bevisat motsatsen och bevisbördan ligger på dig!"

"Ligg inte med den som sparkar!"

"Led mig icke in i frestelsen - jag hittar själv!"

"Den som bäddar välter oftast liten tuva"

"Ta aldrig den Saab som ryker!"

"Man anar ugglor som fårakläder!"

"Hur du än vänder dig så har du byxorna på!"

"Även en nackad höna kan hitta en liten sko!"


Tänkvärda reflektioner såhär innan man ska sova! Nattinatti!


Blogg-tumme och förändringar!

 
Nu sover den lilla godingen och hans föräldrar har smaskat i sig tacos framför två trevliga fotbollsmatcher! Mys såhär en onsdagskväll! Så blir det när maken jobbar könstiga tider; dag kväll kväll dag dag kväll kväll kväll....! (Ja kanske inte riktigt så happigt, men nästan!)
 
En annan asatråkig sak är att jag måste sluta med mitt bloggande från mobilen när lillemille sover eller äter.... Varför?? Jo, då sitter jag med mobilen i höger hand och skriver, scrollar, trycker och knäpper med endast höger tumme! Resultat? ONT SOM FAN!!!! 
Har googlat runt på sms-tumme som det kallas, fast i mitt fall är det snarare blogg-tumme för det är efter mitt ihärdiga mobilbloggande som det började och det verkar som att man måste vara jäkligt försiktig så att inte problemen består....! Suck! Känner sig som en gammal kärring! 
 
Just det, dom små galna idéerna har jag hade fått också ja! Det är inga storslagna nyheter i form av husköp eller ny graviditet direkt... Bara det att jag tänkte göra om bloggen lite och jaa, satsa lite mer på den helt enkelt! Har kommit in i ett riktigt bloggstim och känner att det är jäkligt roligt! 
Sen har jag väl inte så jättemycket intressant att skriva om men nån kanske tycker att det är spännande läsning?? Provocerande om inte annat.! Moahahaha! Nädå, sånt ska jag hålla mig ifrån!
 
Men nu gör min tumme änna jäkligt ont, så ska låta den vila från dataknappandet också! Även om jag inte använder den där men ont gör det ändock!
 
Puss på er!
 
Jag och Petra innan brorsans bröllop för några veckor sedan!♥
 
 

Feb. 20, 2013

Sitter på golvet i duschen och öser glödhett vatten över mig! Sååå gött! Detta är min lilla egentid det; duscha och samtidigt blogga, kolla bloggar, instagram och Facebook!
Jag är knäpp, jag vet!

Har lite idiotiska planer som jag tänkte kolla upp! Om det verkar funka så delar jag med mig till er sen...! Hihi! Det kan bli spännande!

Lovar att blogga bättre efter duschen då jag tycker det är grymt jobbigt att skriva så långt på mobilen! I need my dator!

Ni får njuta av en bild på en nyvaken Miliam så länge!

Puss!


You need it sometimes!

Det är lyx att vara hemma hos mamma och pappa och fördriva tiden på kvällen när Chris jobbar!

Särskilt lyxigt är det när mamma/mormor ger sig f*n på att hon ska lyckas att få Miliam att somna!! Jag kan då bara luta mig tillbaka och slappa i soffan medan hon vandrar fram och tillbaka och vaggar, vyssjar och studsar runt med lillemille!

Och han somnade på fem minuter! Blir inga problem med kvällsbarnvakt då inte! Hihi! Nu ligger han och snusar och dregglar så gött i mormors armar! Dessvärre ska vi snart rycka upp honom och åka hem... Men han brukar fortsätta sova ändå som tur är!

Nu dör snart mobilen! Hörs sen!


Hål

Jag är ägare till ETT par jeans! Mina favoriter från Gina Tricot som är sådär perfekt slimmade som jag vill ha dom!

Men efter allt knäsittande på golvet med Miliam så har dom gått sönder....

Resultat?

Jag får gå ut på stan och köpa nya, iförd mina mammajeans!

Känsla?

Halvkul.....


Kvällsjobb?!

Chris åker till Stockholm måndag till onsdag. Kommer hem onsdag kväll. Jobbar torsdag kväll. Och fredag kväll. Och lördag kväll.

Någon som håller med mig om att en liten semesterdag nån dag nästa vecka ska tas ut...??


Det där med nattsömnen....

Vi har haft en jäkla tur med våran bebis! Miliam har faktiskt varit en liten människa som velat sova på nätterna hyfsat bra. Eller ja, han äter ju som en häst varje natt dock, haha!
 
Han hade en period då han fick mat vid elva på kvällen och sen åt han inte förrän vid fem och vaknade vid halv nio... Drömmen!! Gött att han har fått in den rutinen tänkte jag! Tji fick jag! I några nätter höll det där braiga i sig, innan han började "trassla" igen genom att vilja äta oftare!
 
Jag har inga problem att somna om, så för mig är det helt okej att gå upp och fixa välling, mata honom och sen somna om igen. Allt som allt tar det en kvart ungefär. Så på morgonen är jag hyfsat utvilad även om han har ätit tre gånger under natten. Men såklart vore det inte helt tråkigt om han valde att sova istället för att äta! Hehe.
 
I detta nu ser sovrutinen ut såhär:
 
* Somnar i samband med mat ca. 21.30 - 22.00
 
* Sover mellan oss i soffan medan vi kollar på film eller liknande!
 
* Flyttar över till sängen efter ett par timmar.
 
* Vill ha mat igen mellan ca. 01.00 - 02.00
 
* Somnar om!
 
* Larmet går igen ca. 05.30 då vi äter lite till
 
* Vaknar vid ca. 08.00 - 08.30 och ligger och leker med nappen eller andra leksaker som hans morgontrötta mor ger till honom. Förhalar uppstigningen till ca. 09.30
 
 
Ungefär så ser nätterna ut för oss! Vi klagar inte kan jag säga! Men är också väldigt openminded då dom små liven kan ändra sig från ena dagen till den andra! Men så är det med kids! Bara att le och se glad ut!
 
Nu ska vi ha lite sångstund! Les Misérables, Galenskaparna och Astrid Lindgren bara väntar på att få sjungas igenom!
 
Puss!
 
 

Kortison och utbildning!

Insmörjad i 20 liter kortisonsalva har jag nu krupit ner i sängen! Vintern är en tråkig tid för oss med ökentorr hud och eksem! Jag är sämst på att smörja in mig också så får väl skylla mig själv, I guess!
Nu svider det gött på både armar och ben iallafall efter en go insmörjning!

Imorrn är det måndag och en ny vecka! Nästa måndag åker Chris till Stockholm i tre dagar för kick off inför sin utbildning! Japp, tillbaks till skolbänken för min älskling! Kommer bli så roligt att följa honom genom den här ledarskapsutbildningen! Efter den kan han bli chef över en egen station! Wohoo! Jag och Miliam hejar på honom!!

En smula avundsjuk är man också... Två hela nätter får han sova ostört! Hrmf! Det ska jag nog ta igen...! Hehe!

Nää kanske dags att slumra ett par timmar innan lillemille vill ha mat!
Imorrn kommer mamma/mormor/svärmor hit och fikar! Hon ska lämna Aylin och Isabella på dagis först... Om hon kan! Blir det tårar och gråt så får dom nog följa med hit istället! Haha!

En sak till som jag aldrig skulle fixa med dagis; lämna en gråtande förtvivlad Miliam! Aldrig!!! Jag skiter i "han tystnar så fort du har gått"-tjafset! Mitt hjärta skulle implodera! Usch då! Det får bli Chris uppgift! Haha!

Time for some sleep!


Örhängen på små barn; gulligt eller bara idiotiskt??

 
Jag tycker det är gulligt!! Jag skulle aldrig själv kunna ta hål i öronen på min lilla bebis; det skulle göra alldeles för ont i mammahjärtat! Det gör det ju bara det är vaccinering på gång och då är ju den smärtan nödvändig eller hur man ska säga.
Så lite dubbelmoraligt kanske jag uttrycker mig nu, men visst är det gulligt på en liten bebis med små små små örhängen?? Det tycker iallafall jag!
 
Min lilla systerdotter Aylin fick ta hål i sina öron förra året då hon var 3 år gammal! Detta efter att ha tjatat hål i öronen på sin mamma! Haha! Min syster förklarade ju exakt hur dom gjorde och att det skulle göra ont båda att ta hålen och sen några dagar efteråt, men lillagrynet var bestämd! Hihi.
 
Och visst tyckte hon väl att det gjorde ont, men uppenbarligen sååå värt det då hon är mäkta stolt över sina fina små blåa blommor hon har i öronen! Söstaste tjejen i stan!♥
 
Nu tror jag inte att vi kommer ha den här diskussionen nånsin när Miliam är liten, och helst inte i framtiden heller! Jag är inget fan av örhängen på killar....! 
 
 
Happ, det var en liten tanke som poppade upp i mitt huvud bara sådär! 
 
Miliam valde att vakna vid sjutiden imorse, men vi lyckades förhala uppstigandet en timma... Chris fick gå upp med lillgrisen medan jag fick sovmorgon! Sköööönt! Sen vid kvart i tio kom han in med en sovande Miliam som fick fortsätta sussa på min arm! Han ligger fortfarande och sover! Det ser för roligt ut med en så liten liten bebis i våran stora säng! Men gott om plats har han ju iallafall! 
 
Dags för en dusch! Ikväll kommer Sarah och hälsar på en sväng! Saknat dig, Zazzy!!!!
 
Puss!

Detta var en riktig jävla schlager!!

Japp, fyra äldre herrar fick mina röster ikväll!! Störtsköna karlar! Förutom Bizex då....! Dom var riktigt goa dom med!

Mellon är mitt favvoprogram under hela året! Dessvärre kan jag ju inte se det ostört längre, så det blir lite si och så med röstningen men hittills har Sean Banan och jaa, dom här männen fått mina röster!

Hoppas på att få komma o kolla på finalen i år! Det vore grymt roligt!!

Puss!


Kött är mord, men ack så gott!

Hur bra det än är så skulle jag aldrig kunna bli vegetarian! Kött är fan det bästa som finns!!

Till middag/kvällsmat blev det ryggbiff med rotfrukter i ugn och bearnaisesås! Hur gött som helst! Chris är grym på att fixa smarrigt lagom rött kött! I löööv it!

Nu ringde Miliams mat- och sovklocka med ett sjujäkla larm! Bara att lassa in lite käk till honom också!

Lite kvällsupdate såhär på lördagskvällen! Onödig fakta men bra utfyllnad på bloggen! Hehe!

Nu ska här dukas av och sen fram med lite mer sockerbaserade saker!

Puss!


Färgglatt!

En sovande bebis är en harmonisk bebis! Hihi, Miliam valde att gallskrika i tio minuter innan han somnade! Att det ska vara så svårt att bara blunda och somna...! Bebisar är fascinerande varelser!

Medan han sussar tänkte jag passa på och sminka upp mig lite! Det är ju ändå lördag! Är svartklädd från topp till tå så kanske skulle pigga upp det hela med en färgglad ögonskugga! Det kan ju bli spralligt!

Ska hem till mor och far i afton och laga lite mat! Det ska bli mysigt!

Hepp, dags att sätta fart innan lillgrisen väljer att öppna sina blå!

Puss!


Trygghet och sömn!

Då lyckades jag få lillemille att somna i sin vagn! Yey! Ibland har man tur! Jag tycker ju dock att det är supermysigt att han så gärna vill sova i ens armar, men det måste ju vara skönare för honom att kunna sträcka ut sig ordentligt och inte ligga så hårt! Hehe, men barn vill ha närhet mer än bekvämlighet verkar det som!
 
Igår somnade han dock vid nio och vi kunde lägga honom i soffan och kolla på film! Göööött! Sånt uppskattas väldigt mycket, för att kolla på film på kvällarna är något som jag och Christian älskar att göra!
 
Jag läser by the way Lady Dahmers blogg. Gör ni det?? Jag tycker det är en grymt skön och rolig blogg, trots att vi inte tycker lika om nånting typ. Hon är väldigt genusmedveten och feminist och jag är så mycket man kan komma åt andra hållet! Men hon skrev häromdagen ett inlägg som jag definitivt delar; hon skriver om sömn och trygghet! Nåt som jag verkligen strävar efter att ge Miliam! 
Hon skriver också att dom nattar barnen där dom är. Till exempel mellan sig i soffan... Så gör ju vi med och jag har funderat på om det vekrligen kommer kunna funka när Miliam blir äldre, om det är bra att göra så, och jaaa tydligen så kan man ju det!
 
Vill ni läsa hela inlägget för att få lite mer klarhet i det hela så gör det här:http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2013/february/gammal-debattartikel-trygg-kan-man-bara-bli-av-ett-overflod-av-trygghet.html
 
Nää nu skriker magen efter mat eftersom den vet att halva kebabrullen från igårkväll ligger i kylen!
 
Puss!
Att få vakna och gosa bredvid den här killen varje morgon är en gåva!♥
 

Hjärtan!

Nästan 200 sidvisningar både igår och idag! Och allt detta för att jag skrev att jag inte vill ha Miliam på dagis!
Fascinerande! Undrar om det kan bli lika mycket om jag säger att jag inte vill att han ska få burk-barnmat utan riktig gjord från scratch? (Inte för att jag tycker det men bara för att testa!) Haha!

Nä, slut på gnabbande! Imorrn är en annan dag som han sa gåbben! Dags att pussa Miliams sovande kinder godnatt och snusa lite i hans hår! Mmmmmmagiskt!

Avslutar med en bröllopsbild från den 20 augusti 2011! En av de bästa och vackraste dagarna i mitt liv! Fyra månader senare skulle våra liv komma att förändras ordentligt! Älskade älskade Miliam!

Puss!


Det hettar till!

Ja det var heta känslor som sattes igång igår! Jag kanske endast ska blogga om Miliams utveckling och hur han sover på nätterna istället för att yttra åsikter?
Iallafall när det gäller så känsliga ämnen! Hmmmm!

Nä det är inte riktigt min stil! Sanningen skäms aldrig för sig! Mer åsikter lär det bli och fler heta ämnen ska upp! Hoppas ni hänger på!

Idag är det Alla Hjärtansdag och vi ska fira det med thaimat, lite presenter och glädje över att Chris är ledig imorrn!

Nu sover Miliam och jag kollar på Beck! Bättre kan vi inte ha det!

Puss!


Det blir långt och luddigt, men så funkar jag!

Det får bli ett långt inlägg här med en förklaring känner jag, då jag tydligen uttryckte mig lite dåligt/luddigt/idiotiskt i förra! För mig var det glasklart men inte för andra och då får man förklara tydligare!
 
För det första går min blogg inte ut på att provocera eller se ner på människor med andra åsikter. Isåfall skulle jag kunna läsa dom ca 30 bloggar jag följer då alla har andra åsikter än jag! Jag tycker det är intressant och roligt! Med det sagt så kommer här ett tydligare inlägg om min syn på dagis!
 
Som jag ser det så är det så att i Sverige idag så är man hemma med sitt barn i ca ett och ett halvt år. Möjligen två år innan "jobbsuget" sätter in och man vill tillbaka till arbetet! Dagisplats ordnas, båda föräldrarna kan gå på sina heltidstjänster igen, pengarna rullar in och familjen är överlycklig! Eller...??
 
Jag tror inte det är så. (Notera nu att detta är mina åsikter och tankar! It's my blog!) Som förälder saknar man ibland dom ekonomiska möjligheterna man hade innan man fick barn. Sen skulle hela tiden en vara hemma och inte få ut sådär våldsamt många tusenlappar i månaden och mycket ansvar hamnar på den som fortfarande jobbar. Det blir träligt och jävligt tråkigt att inte ha så mycket pengar att spendera på roliga saker när räkningarna är betalda. 
 
Men måste båda två jobba heltid?? Ja, i en del fall så måste man faktiskt det! För att klara av räkningarna så måste båda jobba så mycket dom bara kan!
Men i vissa fall så skulle det räcka att EN av föräldrarna jobbar heltid medan den andre kanske bara jobbar 70 - 75%. Tro mig, det blir en jäkla skillnad! 
Jag vet en hel del folk som jobbar heltid med små små barn bara för att kunna åka utomlands två gånger om året, köpa nya bilar, nya teknikprylar till hemmet, shoppa utan att titta på prislappen osv. För att kunna leva som dom gjorde innan barnen. Men enligt mig, så är den tiden lite förbi!
 
Vi valde att vänta med att skaffa barn tills båda hade stabila och fasta jobb! Sen vill jag ha minst tre år mellan mina barn, vilket betyder att vi klarar oss i en trea ganska länge! Därav inte så hög hyra! 
Vi snålar och sparar på det vi kan. Jag har till exempel inte köpt ett enda nytt klädesplagg, förutom klänningen jag hade på brorsans bröllop, sen jag blev gravid! (Eller ja, gravidkläder så såklart men dom har jag ju inte nu direkt....) 
Vi räknar ut exakt hur mycket jag behöver ta ut varje månad för att klara min del av räkningarna plus att ha lite kvar att göra andra saker för. Och jag kan säga att det handlar inte om över 1000 kronor som jag får över! Vi snålar som fan på föräldradagarna för att kunna vara hemma längre, när vi sen efter ett år måste ta ut fullt!
 
Vi har definitivt INTE pengar i överflöd utan är istället överjävligt snåla! Vi sitter ofta och pratar om hur vi ska göra sen.... Jag har aldrig gått på dagis eller hos dagmamma. Min mamma har varit hemma med oss fram tills vi började lekis! Sicken underbar barndom jag minns det som! (Ta det inte fel nu; eran barndom var säkert exakt lika bra tror jag!) Men i detta bottnar min beslutsamhet att vara hemma så länge som möjligt med Miliam för att han ska få uppleva samma sak!
 
För mig har det varit en självklarhet att leva på mindre pengar under Miliams uppväxt! Ett barn vill ha sina föräldrar nära, inte en jävla massa pengar! Det är min åsikt! För mig betyder jobbet ingenting i jämförelse med min son! Jobbet är ett nödvändigt ont för att kunna leva, men that's it! Miliams barndom kommer aldrig tillbaka; mitt jobb ska jag ha över 40 år till! Jag hinner nog med det också....!
 
Jag och mina syskon har som sagt inte gått på dagis, men ändå blivit normala.... Det måste ju vara konstigt! Vi är inte asociala, vi har bordsskick, vi vet att man måste vänta på sin tur osv. Det kan föräldrarna lära ut! Det behöver man inte lägga över på någon annan! Det är ju inte så att man spärrar in sig i lägenheten i sex år och aldrig går ut och träffar andra! Öppna förskolan är ypperligt bra för föräldrar som är hemma! Man kan hitta på jättemycket saker som stimulerar och aktiverar barn som INTE betyder att man måste lämna dom ifrån sig åtta timmar per dag!
 
Nu blev detta inlägg jätteluddigt och jag svävar iväg som vanligt så om ni inte hänger med så förstår jag det till fullo....! 
 
Summan av det hela: JAG vill vara hemma med Miliam så länge jag bara kan! JAG är villig att offra utlandsresor, stort hus och nya prylar! JAG tror inte att små barn mår bra av att bli bortlämnade av sina föräldrar, utan att dom snarare anpassar sig till vad föräldrarna gör (det finns det ju till och med fakta på) JAG kommer kämpa som en blå för att få vara hemma med Miliam så länge JAG vill utan att behöva leva under existensgränsen! JAG tror att det är bäst för MITT barn!
 
Men mina val är inte era val... Mina åsikter är inte era åsikter... Och ni behöver absolut inte hålla med mig utan gör precis så som ni tycker funkar bäst för eran familj för det är DET som är viktigt! 
Jag blir också nöjd och glad över att få en dag ensam på stan, eller fika med kompisar utan att hålla på och bära runt på lillemille. Men efter några timmar saknar jag honom såååååå mycket! Jag är inte hel utan honom! 
 
För att jag ska vara en sprudlande glad och aktiv mamma så behöver inte jag arbetslivet; jag behöver mammalivet! Det är mitt liv nu! Och jag älskar det! Det är MIN karriär; att uppfostra Miliam till en respektfull, genomgo och snäll kille! Då har jag lyckats! Med eller utan hundra tusen på banken, för när det kommer till kritan, betyder pengar ingenting.... Så är det!
 
Puss på er!

Vems ansvar är våra barn?

Läste precis en blogg där föräldrarna lämnar sina barn på dagis (hatar ordet förskola) i en väldans massa timmar fem dagar i veckan!
En del, t.ex ensamstående, måste göra det och det förstår jag! Men dom här behövde det inte utan är bara pengakåta!

Jag blir ledsen över sånt! Visst, alla får göra som dom vill men jag tycker det är fel när man skaffar barn och sen ett och ett halvt år senare sätter dom på dagis för att tjäna en massa pengar igen... Vad är grejen?

Jag och Christian skaffade inte Miliam för att låta kommunen uppfostra honom! Han är vårt ansvar! Han ska inte gå på dagis dom närmsta två åren och helst inte efter det heller, men i vårt samhälle blir man ju halshuggen om man hellre är hemma med sitt barn än jobbar!

Utvecklar detta ämne när jag kan skriva på datorn, mobilen tar en jäkla tid!

Men vad tycker ni??


Sömn och förkylning!

Lyckan som inträffar när Miliam fortsätter sova när man lägger honom i sängen!
Dom senaste kvällarna har varit hopplösa då han somnat så sött i ens armar men vaknat till och gråtit så fort man lagt ner honom...! Suck!!

Efter mycket spring upp och ner har han till sist somnat på min arm och sovit där större delen av natten tills han framåt morgonkvisten går med på att sova på egen kudde! Tokfrans!

Men nu lyckades jag! Dock tror jag att lyckan kommer bli kortvarig och att jag snart kommer få vagga honom igen, men då har vi kommit en liiiten bit i rätt riktning!

Annars snorar vi på som vanligt! Miliam är kanonförkyld med snuva och en släng av hosta! Fortfarande pigg och glad men snorig å det grövsta! Nässugen går varm! Tack gode Gud för den!
Jag är också förkyld och låter som en 14-årig kille! Haha! Och ännu värre nät jag försöker sjunga för Miliam!

Nää nu ska jag gå och nalla lite av Statoil-brownien som står i kylen! Den måste ni bara testa nästa gång ni tankar!!

Kram!


Du är så älskad, min fina!

Idag slog det mig... Helt plötsligt sådär när Miliam låg och sprattlade naken på sin filt; vilken perfekt unge jag har!

Tio fingrar, tio tår, en felfri mjuk hy och dom där underbara blå ögonen! Läpparna som kan formas till världens största leende och sekunden senare den suraste minen nånsin!

Hans ljusa ljusa mjuka hår som bara blir tjockare för varje dag! Den knubbiga lilla kroppen som jag får krama på varendaste dag! Lycka!

Tänk att vi, jag och Christian, lyckade skapa detta underverk! Gud måste varit på extra bra humör den 31 december 2011.....! Hihi!

Varje dag lär han sig nya saker! Varje dag gör han framsteg!

Jag är så stolt och glad över att få vara din mamma, älskade Miliam!
Jag och din pappa sitter ofta och skämtar om hur du som fotbollsproffs ska kunna försörja oss sen!
Men det är endast på skämtstadie! Vi kommer stötta dig helhjärtat vad du än tar dig för i livet!

Jag älskar dig så otroligt mycket! Oändligt!!

Vi tre kan skapa riktig ordentlig kärlek!


Feb. 07, 2013

Lillgris sover och jag kikar på recept på barnmat! Härlig torsdag förmiddag!

Imorrn ska jag gå på bio... igen... se "Les Misérables"... igen! Tredje gången nu! Haha!

Den här fina texten ur musikalen hamnade på min instagram idag!


När man tror att det går så bra....

Den där känslan när hela dagen och kvällen har passerat felfritt och lilla godingen har varit glad och nöjd hela tiden! Sen somnar han som vanligt vid tio och stensover! Perfecto, tänker föräldrarna.

Icke......

Att lägga Miliam i sängen utan nappflaska är som att fälla regnskog med tandpetare! Det gåååår inte!

Gnäll gnäll gnällande, bära, somna om, lägga ner, gnälla, bära, lägga ner om och om igen!
Till slut fick han sova på min arm tätt tätt intill mig och då gick det bra! Sen fick han mat vid ett och somnade mellan oss. Vid halv sex vaknar han och panikgråter; matdags!
Och sen har det varit smågnällande och gnyende och stoppainnappen-maraton sen dess!

Inte dom nätterna vi är vana vid direkt...! Gäsp på den och godmorgon!


En milstolpe!

Ikväll rullade Miliam över från rygg till mage alldeles själv!!
Han blev lika förvånad som vi, men jätteglad! Haha! Älskade unge!!

Nu väntar vi bara på att han ska kunna svira runt från rygg till mage också! Men det kommer när det kommer!

Nu har huvudpersonen slängt in handduken för dagen och jag ska börja bläddra i en bok som Chris fick låna av en tjej på sitt jobb; "Andra mosboken" heter den! Hihi!
En superbra bok om barnmat dimman lätt kan göra själv! Superkul tycker jag! Imorrn ska det införskaffas ingredienser och en stavmixer och sen köööör vi!

Den lilla smakportionen han fick i sig idag (potatis och smör) blev ju hyfsat smarrig på slutet så nu får vi fortsätta!

Dagens bloggande avslutar vi med en bild på lillemille strax innan han rullade runt!

Godnatt!


ZzzZZzzzzZ

Såhär ser det ut hos oss på eftermiddagarna! Lilla älsklingskillen sover på förmiddagenoch en sväng såhär vid fyratiden!

Har börjat att lägga honom i sin spjälsäng när han sover på dagarna! Det verkar funka! Idag sov han i en timma och tjugo minuter! Då får jag lite tid över att pyssla här hemma.
Nu ska vi se om han accepterar att sova i sängen vid den här tiden. Aldrig provat förut. Så vi får väl se.

På nätterna är det mellan mamma och pappa han sover dock! Ni har ju säkert läst inlägget lite längre ner och vet varför! Han äter ju på nätterna och spottar ut nappen så vem orkar gå upp och fixa det hela tiden? Inte jag iallafall! Bättre att ha honom inom räckhåll!

Hepp, dags att se om det finns nåt ätbart i kylen!


Förlossning from hell!

Nu sover lillgrisen i sin säng och jag kan sätta mig och printa lite här på bloggen! Tänkte ju som sagt skriva om förlossningen som var en sväng ner till helvetet och tillbaka.... men det kommer aldrig att gå. Det är för mycket som behövs förklaras och skrivas om så det skulle bli en halv roman! Och dessutom är jag värdelös på att förklara ordentligt och svävar bara iväg.
 
Kortfattat kan man väl säga som så att KSS kommer aldrig nånsin att få besök av mig igen då det är dags för syskon till Miliam! Barnmorskor som var väldigt gulliga på ett sätt men rent idiotiska när det kom till smärtlindring, stresshantering och information!
 
Jag och min barnmorska på MVC hade skrivit ihop lite önskemål från min sida. Bland annat att jag INTE ville ha lustgas eller sterila kvaddlar, förutom det ville jag ha all smärtlindring som existerar, jag ville duscha/bada och jag ville få bra med information om hur allt gick!
 
Tror ni jag fick nåt av detta?? Nej! Vad tror ni den enda smärtlindring jag blev erbjuden var? Jo, sterila kvaddlar och lustgas!!! Testade lustgasen i två sekunder innan jag slängde bort klaustrofobi-masken! För att minska något på den vidriga smärtan så gick jag med på kvaddlarna efter enorma påtryckningar från BM. Dom hjälpte i ca 40 minuter innan dom avtog och sen vägrade jag dom en gång till. Värdelöst!
 
Jag var öppen 10 cm när vi kom in och fick då veta att smärtlindringen som jag ville ha, epidural eller liknande, var helt uteslutet! Dum som jag var så visste jag inte att man visst kan få epidural när man är såpass öppen men det kan stanna av värkarbetet! 
Jag trodde också att när man är öppen 10 cm så kommer det hela gå ganska fort men icke! I FEM fucking timmar låg jag med denna smärta från helvetet utan som nån helst förståelse eller hjälp från BM. 
 
Att det sen kom in olika barnmorskor typ varje gång och att dom var stressade till tänderna och avslutade varje mening med "jag kommer tillbaka sen" och vips så var dom borta utan att jag visste nåt om hur långt det hade gått och hur långt det kunde vara kvar. Varken jag eller Christian visste nånting alls....
 
Vattnet gick aldrig heller men tror ni dom tog hål på hinnorna?? Näääääääää! "Det kommer gå av sig självt! Det är bäst när det gör det!" Ja det är det säkert men när det inte går då?! Till slut tog dom hinnorna och Miliam är född ca 40 minuter efteråt. Helt otroligt!
 
Jag är jättebesviken och hade en fruktansvärd första upplevelse! Att jag sen sprack och dom fick sy och inte gav mig tillräcklig bedövning så att dom sydde det sista helt utan bedövning avslutade ju inte det hela bättre!
 
Jag vill absolut inte skrämma upp nån, dom flesta jag pratade med innan sa att deras förlossningar hade varit superbra och dom fick smärtlindring i perfekt tid och skulle kunnat tänka sig att göra om det efter två minuter, så alla upplevelser är olika som tur är!
 
Men jag är avskräckt för resten av livet kan jag säga! Det här är bara en liten del av allt som hände men jag orkar inte skriva ut mer då det som sagt kommer bli hur långt som helst! 
 
Miliam ska absolut få syskon men då lär jag behöva prata igenom allt detta ordentligt med någon. Ett kejsarsnitt står högst upp på önskelistan, men jag veeeet att det är typ 0 % chans att det skulle kunna inträffa. 
 
Såhär i efterhand, när jag ser min underbare son, så skulle jag göra om det tusentals gånger för hans skull! Det finaste, vackraste och bästa i mitt liv!♥ Men det sitter långt inne att göra om det.......
 
Lite luddigt formulerat och det låter som om jag är en gnällspik av högsta rang med världens taskigaste smärttröskel, men till saken hör att smärtan i sig var noll gentemot det svek och totala ignorerandet jag kände från barnmorskorna. 
 
Nää nu ska jag sluta tänka på detta och istället spela lite på nya telefonen medan älsklingen sover!
 
Kram!

Telefåntrattar!

Näää inte blev det någon tid för att sitta här och knacka ner ord på bloggen idag inte!

Vid tolv drog familjen till Elgiganten för att köpa sig nya mobiler! Jag som har dragits med den äldsta iPhone-modellen blev göörgla' när jag fick femman i handen! Ett rosaglittrigt skal fick följa med också! Innerst inne är jag fortfarande 14 år....! Haha!

Vi var där i säkert en timma! Miliam skötte sig exemplariskt då han för första gången exploaterades i en affär! Hispiga morsan är fortfarande livrädd för RS-virus men det fick gå den här gången! Vi gick runt och tittade på fina telefoner och flirtade med personalen! Haha, Miliam är en riktig charmknutte!

Nää dags att ladda telefonen nu så den är pigg och fräsch imöra igen! Ska försöka få mer bloggtid imorrn, jag lovar!

Kraam!


Ämne??

Funderar på vad det finns för nytt att skriva om här på da blagg? Alltså där jag framför mina åsikter om ämnet...!

Förlossningen kanske? Det kommer bli ett låååångt inlägg isåfall men ett bra ämne att ta upp från en (och enda verkar det som) som inte hade en himmelskt underbar och smärtfri förlossning!

Jepp det får det bli! Bara jag hittar tiden! Håll utkik imorrn! Eller idag blir det ju!

Kram och godnatt!


Kärlek!

Ett liv för mig
är ett liv med dig

Jag kommer alltid, alltid att älska dig!



Sen timme!

Jag vet! Jag borde sova precis som mina gossar gör bredvid mig men är pigg som en gris och försöker bli lite trötter framför datorn!
Har spenderat kvällen hos mor och far! Lika mysigt som alltid! Det serverades tacopaj och supergod sallad som vi njöt av medan Miliam låg på golvet och lallade för sig själv! Gulle!
Han har börjat kolla vääääldigt mycket och ingående på en när man äter nu. Följer rörelsen från tallriken till munnen och släpper inte med blicken! På måndag ska vi börja med smakportioner! Tror inte det blir några problem med vårat lilla matvrak! HIhi!
 
Imorrn kväll ska vi åter till mamma och pappa då den sistnämnde fyllde år idag och det ska firas imorrn! På söndags får vi finfint besök av tant Petra och på måndag ska jag ha ett MaryKay-party! Mycket roligheter nu! Det gillar vi skarpt! 
 
Nää får väl krypa ner under täcket så jag är någorlunda pigg när Miliam vill ha mat vid halv sju...! Gääääsp!
 
Godnatt!
 

Sova ihop eller inte??

Det är mycket snack om hurvida barn ska eller inte ska sova i föräldrarnas säng. Ett hett ämne som många går igång på. Låt mig ge er mina, eller rättare sagt våra, svar på hur vi ser på detta:
 
Sover Miliam i eran säng? Jaa, det gör han och har alltid gjort!
 
Varför? Många anledningar! Eftersom han är så liten och risken för PSD finns så vill hispiga jag ha honom nära mig. Han spottar också ut nappen tjugo gånger per natt som man måste stoppa tillbaka, inte så roligt att behöva knalla upp varje gång. Det är bekvämt att ge honom välling liggandes och sen kunna somna om direkt. Sen är det otroligt mysigt att ligga nära honom och snusa i hans hår och pussa på dom små kinderna när man vaknar till på natten!♥
 
Hur länge ska han få sova i eran säng? Tills han själv vill sova i egen säng! Det får han bestämma. Vi kommer aldrig tvinga honom att sova själv eller i eget rum om han inte vill!
 
Hur gör ni om/när ni får fler barn? Sover Miliam fortfarande hos oss då så får vi väl knöka ihop oss! Alternativt göra en gigantisk säng av att lägga madrasserna på golvet! 
 
Hur kommer det sig att ni tycker såhär? Jag sov hos mina föräldrar jättelänge och kände en enorm trygghet genom att sova där! En trygghet som jag inte alls kände i min egen säng i mitt rum. 
Till slut sover man ju i sin egen säng såklart! Jag menar, du är ju inte 15 år och sover mellan mamma och pappa direkt. Miliam har en spjälsäng och kommer sen att få en liten riktig säng när han blir större. Och vill han sova där så får han självklart göra det, men vill han inte det så behöver han inte
 
 
Jaa såhär tycker vi! Alla tycker olika och därför är man ju så glad för att man får bestämma över sitt eget barn och hur just vi vill ha det!
 
Kram!
 

RSS 2.0