Genustänk är trååååkigt!

Aaaaa grymt tråkigt tycker jag! Jo jag fattar vart alla megasuperfeminister vill komma med detta men jag förstår inte hur det kan ha blivit så stort??

Vad jag vet ägde inte min bror en enda docka och han blev normal!
Jag och min syster lekte till 99% med Barbie och dockor och visst känner vi oss friska i pallet??

Hur kan det ha varit okej under det glada 90-talet men helt fel under letafelpåexaktallting-2013??

Knepigt!

Miliam kommer få sin beskärda del av prinsesskläder och dockor via sina kusiner, så var lugna! Och önskar han sig en docka i födelsedagspresent så kommer han givetvis att få det men något säger mig att fotbollar kommer att vara nummer ett ändå!


Dop och fransk revolution!

Idag ringde klockan 06.00 och för en gångs skull var jag inte dödsäckelasatrött! Miliam vaknade ju av grannarnas vrölfest vid halv ett men som tur var var det dags för mat då så han somnade om sen och vaknade inte förrän min klocka ringde! Lite mat på det och sen somnade han om igen! Gulle!♥ Skönt med en bra natt efter att ha vaknat vid halv fem några dagar i sträck....!
 
Nu har jag duschat och blåst håret! Bara plattångandet som är kvar. Sminket får vänta till i eftermiddag! Sen ska jag stryka den nyinköpta dopklänningen! Köpte en jättefin inne på "Kotten" som är i linnetyg. Och till det ett mörkblått band. Jättefint! Miliam kommer bli göörsöt! 
 
Men hopp iväg från dopet och över till nåt helt annat! Jag hoppas att mina läsare har varit och sett 
"Les Misérables" på bio?? Om ni inte gjort det; GÖR DET NU!!! Har sett den två gånger och skulle gladeligen se den tio gånger till! Så jäkla bra är den. Slår till och med "Fantomen på operan" och det säger inte lite!
 
Vill ni höra på två grymt bra låtar så sök på "Empty chairs at empty tables" med Gareth Gates eller "Do you hear the people sing?" Det är två stora favoriter! Miliam diggar dock "On my own" mest och såklart ska mamma sjunga! Varför lyssna på folk som kan för?? Hehe!
 
Näe nu är det änna dags att resa sig ur denna goa soffan och ta tag i mitt ostyriga barr som ska plattas ner! 
 
Take Care!

Jan. 27, 2013

Nu är jag småbarnsmorsa på riktigt när jag stör mig på grannarnas fest och är rädd för att deras skitmusik ska väcka lillemille!

För fyra månader sedan hade jag inte brytt mig! Nu ligger jag på helspänn med älsklingsmiliams hand i min och hoppas att dom går snart!!!

Så nu är det officiellt; jag är mamma!


Låt mig slippa dessa falska morsor!!

 
Jamen finns det nåt jag stör mig läskigt mycket på så är det dom här mammorna som bara tycker att aaaaallt är underbart rosaskimrande med småbarn!
"Igår grät mitt barn heeeela natten och vi fick ingen sömn alls men det gjooooorde inget för det är ju såhär det ääääär!" Jomen visst! Det är så det är med små bebisar men det gör väl inte det hela mindre jobbigt??
Jag gillar inte när folk klagar hela tiden heller på hur jobbigt det är med sömnlösa nätter och tidiga morgnar för det vet man när man skaffar barn att så ÄR det! MEN! Har man det såhär ofta så kan man faktiskt få ösa ur sig lite klagomål för att lätta på den där irritationsbubblan som snart sprängs!

"Han sover heeela nätterna! Och har gjort sen han föddes!" "Vi har aldrig nånsin haft en krånglig natt" "Hon är så redig och ligger och jollrar och skrattar heeeela dagarna!" "Min bebis har nog aldrig skrikit nån gång"

Jodå, jag har både hört och läst dessa små kommentarer! Barn är olika; en del har kolik och gallskriker, en del är nöjda 95% av dygnet, en del är nöjda ibland och skriker ibland osv. Alla är olika och inget barn är den andre lik! Men något de alla kan enas om är att dom är bebisar! Och bebisar har extrema behov av närhet (bära bära bära) och mat (upp på natten och tidig morgon) och att få uppmärksamhet (klarar inte att ligga vakna i timmar för sig själva).
 
Oavsett om du har ett så kallat redigt barn eller ett kolikbarn så finns det dagar/nätter som är topp och dagar/nätter som du vill säga upp dig från mammarollen! Så är det! Inget barn, ingen människa på jorden, är glad, lycklig, sprallig och nöjd 24 timmar om dygnet 365 dagar om året! That's it!
 
Därför blir jag alltid så trött när jag läser dessa bloggar och tidningsreportage om mammor som hävdar att deras barn är perfekta ut i fingerspetsarna! Dom vägrar erkänna att det faktiskt finns dagar som du vill sälja ungen på blocket för högstbjudande, för att i nästa sekund ångra dig så fort skrikandet upphör...!
Det finns dagar då du vill kunna gå ut och fika med kompisarna i flera timmar utan att behöva tänka på någon annan än dig själv!
Sen finns också dom dagar då du inte förstår vad du gjorde med ditt liv innan detta underverk fanns! Det finns utekvällar då du undrar vad fan gör jag här när det bästa i mitt liv finns hemma??? Det finns dagar då du kan sitta och snusa och lukta på din bebis i flera timmar och förundrar över att det verkligen är ditt barn!
 
Men snälla! Låt mig slippa alla mammor som hävdar att deras småbarnsliv är perfekta jämt! Det är inget misslyckande att ha ett barn som är ledsen och uttråkad emellanåt. Eller som inte vill sova exakt när du vill. Det är snarare tvärtom normalt! 
 
Miliam har nätter då han sover superbra och äter bara en gång, för att nästa natt äta tre gånger och vakna klockan fem på morgonen! Natten efter det sover han halvbra, äter två gånger men vaknar klockan tio! Så ser det ut på nätterna hos oss!
På dagarna sitter han i sin babysitter sålänge du pratar eller sjunger för honom och visar konstant uppmärksamhet! Går du därifrån blir det väldigt tråkigt! Sitta still i knät?! As if! Möjligen om du gungar honom i knät och sjunger! (Mycket sång i våran familj!) 
 
Men han är ju våran skatt! Ovärdelig och det bästa, finaste, vackraste och mest älskade vi har! Jag kan bära på honom i flera timmar om han vill så länge han mår bra! Jag kan sjunga "On my own" (nya favoritlåten) tusen gånger för att se honom le! Min älskade älskling!♥
 
Men jag ska inte sticka under stol med att det inte är jobbigt ibland.....! Så låt oss istället stötta varandra genom dom första mamma-åren och dela med sig av sina erfarenheter, istället för att bygga upp en perfekt fasad som en dag kommer att rasa då man inte orkar låtsas mer...!
 
Vi är mammor som gör ett fantastiskt jobb med våra små älsklingar! Det ska vi komma ihåg; klagomorsa som fejkad supermamma!
 
 

Smitta mig någon!!

Ja alltså med träningsglädje!! Jag verkar vara den enda människan i hela världen som hatar att träna! Jag och Christian är inne på vårat åttonde år tillsammans och under alla dessa har han försök få med mig till gymmet! Ett tag lyckades han. Eller ett tag; två gånger tror jag det blev! Inte min grej helt enkelt!
 
Jag är däremot en otroligt bra fikanarkoman! Eller ta en promenix med en kompis och skvallra öronen ur led, det är grejer det! Inte för att man blir speciellt fit av det men det är bra mycket roligare!
 
Dock skulle jag verkligen vilja vara en träningsgalning! Så jag letar inspiration och försöker suga åt mig från allt och alla!!! Men än så länge har det inte lyckats.....! Miliam får nöja sig med att ha en mamma som går under betäckningen "hyfsat smal men noll muskler!" (Utom diafragman då! Den är jag en jävel på att spänna!)
 
 
Jaja, så kan det vara! Vad har hänt för nytt på Miliamfronten då?? Joo, lillkillen kan nu greppa saker och har upptäckt att det är jätteroligt att ta tag i nappen och kasta iväg den. Sen blir han såklart asförbannad när han kommer på att han inte ha den i munnen längre. Suck! 
Han blir bara starkare och starkare i nacken och ryggen! Nu behöver inte hålla honom bakom nacken alls! Superstadig! Och sitta är ju tråkigt, han spjärnar emot med fötterna och ska banne mig STÅ upp! Haha! Störtskön är han när han kommer upp på dom små fossingarna med världens största leende! ♥
 
Jag var ute på stan idag och shoppade en massa nya kläder! Chinos, jeans, rödsvartrutiga "estetbyxor", pyjamas och annat fint! Han är så stilig våran kille! Här slopar vi mysbyxor och kör på jeans och cardigans! Stilpoäng från Fab 5 skulle han fått! 

Imorrn ska vi till Furustigen och äta tacos och kolla på Manchester United som möter Liverpool!! Chris har köpt en helt egen liten matchtröja till Miliam! Med hans namn och pappas nummer! Sååååå söt!!! Shorts och sockar var också med såklart! Gööörsnyggt!
 
 
Det är våran fotbollskille det!!

Nu säger vi godnatt! 

Upp till kaaaamp!

 
Japp! När bloggarna svämmar över av härliga morsor som ammar sina barn tills dom börjar på universitetet, sätter klänningar på sina söner, lipar över att klädaffärerna delar upp avdelningarna med tjej- och killkläder och jaaa, en massa annat trams!

Nu har jag fått nog här! Ja, jag har nog för mycket fritid som mammaledig som hinner sitta och glo igenom hundra bloggar per dag men jag bara måste! För jag upphör aldrig att förvånas....!

Det här med amning har satt sig på min lilla hjärna å det grövsta kan jag säga! Det är ett mucho laddat ämne för mig! Blev galet förbannad senast på föräldraträffen där det spelades upp en liten film om mat och smakportioner för små barn. 
Vi börjar ju såklart med att predika om att amning är det bääääästa för barnet! Absolut, där käftar jag inte emot! Men när dom sen börjar prata om ersättning och babblar på om att barn som får detta istället för att ammas lättare drabbas av övervikt, diabetes och högt blodtryck.... då blev jag inte glad!

Visst, det finns säkert nån förhöjd procent att det kan hända men jag relaterar till mycket till min man, hans syskon och deras kusiner som alla fick ersättning från början! Ingen av dom är överviktig eller ligger i riskzonen för diabetes. Konstigt vaaaa??
Min man var till och med mindre sjuk än vad jag var när han var liten och då ammades jag ändå i sju månader!

På samma sätt som kvinnor 2012 kämpade för att bli respekterade för att de ammade sina treåringar (typ!) så kämpar jag nu för att få folk att inse att ersättning inte är jordens undergång och att man varken är en sämre mamma eller får ett sjukare, klenare och tjockare barn bara för att man ger dom ersättning istället!


Sååå! Där fick jag ur mig lite aggressioner! Hoppas ni, trots mitt luddiga uttryck, förstår hur jag menar! År 2013 ska man inte behöva skämmas för att man inte ammar sitt barn! Man ska heller inte bli uppskrämd med en massa sjukdomar och skit! 
Jag ser allt från den positiva sidan istället; frihet, inga läckande onda bröst, jag ser hela tiden exakt hur mycket mat Miliam får i sig och han använder inte mig som mänsklig napp! Fantastiskt!

Hur ser ni på detta??



Jan. 09, 2013

Nån som kan förklara det här för mig med att det är svårt att köpa kläder till små killar???
Jag tycker det finns massor med coola tuffa kläder till lillemille! Och då dissar jag tjejavdelningen riktigt grovt då det gäller kläder till HONOM och inte till löjliga hen!

Skulle lätt kunna lägga tusentals kronor varje månad på små skjortor, stickade tröjor, slitna jeans, bodys och söta mjukisbyxor!

Har som sagt inte fattat detta än men det kanske finns en förklaring?


2013!!

 
Då var det ett nytt år då! Härligt!! Minns denna dagen för ett år sen; då vi gick runt med spänd förväntan på om det skulle dyka upp ett plus på dom säkert 120 inköpta gravtesten! Tog ett nytt test varje dag trots att jag visste att det var alldeles för tidigt, men jag kunde bara inte vänta!
Och simsalapokus! Perfekt på dagen den 14 januari så fick vi det svart på vitt: gravid!!! Total underbar lycka! 
 
Sen bestod år 2012 av kaskadkräkningar i två månader, lycka när illamåendet försvann, en växande mage, mat mat mat maaaaat!!!!, ultraljud där det konstaterades att det var en liten kille som låg och marinerades där inne, foglossning från helvetet, sjukskrivning från 16e juni, ny lägenhet, olidlig väntan då BF-datumet passerade, lyckoruset när värkarna startade PANG 09.30 fredagen den 28 september, mardrömsresa till KSS med öppningsvärkar och spyor, vidrigaste smärtsammaste fem timmarna i mitt liv då det inte blev nån bedövning what so ever och sen...... äntligen kom han! Älskade underbaraste vackraste lille Miliam!!♥
 

Värd varenda morgon med kaskadkräkningar, foglossning, groteskt svullna fötter, halsbränna och till slut förlossningen från helvetet! Men såå värt alltihop! För dig, min älskling, skulle jag göra om allt tusen gånger om!
Syskon lär du dock få vänta på!
 

Så kan man beskriva mitt år 2012! De senaste tre månaderna har varit en stor bubbla av bebismys! Eller ja, nu ska jag inte sitta här och påstå att vi myser och har det så lullegulligt hela tiden....! Det finns allt tillfällen då jag vill köra ner ansiktet i en kudde och vråla rakt ut!! Men dom tillfällena är få jämfört med alla underbara stunder vi har med den lilla godingen!♥ Älskad så totalt villkorslöst från första stund!
 

Men igår var det nyårsfest!!! Och som alltid firade vi på von Hallers mansion! Stina och Jonas ordnar världens grymmaste nyårstjofräs varje år och igår var inget undantag!
Miliam var pimpad med vit body-skjorta och svart festfluga till ett par slitna jeans! Snygg som få! 
 
Vi åt supergod trerättersmiddag som gjorde att man hamnade i en go matkoma efteråt! Miliam skötte sig exemplariskt och var knappt hos mig eller Chris under hela kvällen; det fanns ju en massa folk som ville bära och gosa med det lilla charmtrollet! Halv nio sa Miliam dock tack och godnatt, fick välling och somnade! Sen sov han i sin vagn i köket medan det spelades musik, dansades och pratades i både vardagsrum och kök! Ständigt tillkollad av sin nojiga morsa såklart! Han har inga problem med att sova med mycket ljud inte!
 
Vi hade så jäkla roligt!! Ni är såna goa människor allihopa; Stina, Jonas, Erika, Per-Ola, Carro, Johan, Madde, Peter, Emma, Patrik, Sofie och såklart Chris my husbaaaand!♥
 
Sen gick vi hem med sömntutan som fick fira (läs: sova!) in det nya året med mormor som kom och var barnvakt medan vi gick fram till tôrt och för att kolla på fyrverkerierna!
Min kära sångpedagog Nina stod för sången detta nyår och var lika grym som vanligt! Raketerna var superfina och det blev ett jättehärligt tolvslag trots ihärdigt regn!
 
Nu ser vi fram emot ett 2013 och att få se Miliam växa och lära sig sitta, krypa, stå och gå! Det ska bli det bästa av allt detta år!
 
Kram på er!!!

RSS 2.0