Vilken makt dom har...!

Idag var vi på BVC för en liten 8-månaderskontroll för lillgrisen! Väga och mäta gick ju på ett par minuter och oj vad mycket roligare det är att kunna sitta på vågen istället för att ligga! Kul jul!
 
Men den här gången fick besöket mig att tänka till litegrann. Jag tycker verkligen om våra BVC-sköterskor! Dom lyssnar, förklarar noggrant, är supergulliga mot Miliam och avslutar varje besök med "och så vet ni att det bara är att ringa om det är något; vad som helst!" 
 
Miliam är en knubbig liten kille! Eller ja, han har små goseknubbiga lår! Han är alltså 8 månader gammal, blir 9 månader den 28 juni och han väger just nu 12,2 kg och är 74,5 cm lång! Han växer bra både på längd och bredd kan man säga! Hihi. 
Sköterskan sa att nu vore det ju bra om han kunde plana ut lite på sin viktkurva. Inte för att det var någon fara på något sätt eftersom han växer så bra på längden också, men vid den här åldern så brukar kidsen börja röra sig mer och på så sätt förbränna mer! Miliam kryper ju inte än men går väldigt gärna omkring och övar för Göteborgsvarvet runt runt runt i lägenheten! (Såklart hållandes i våra händer) Så han sitter ju inte direkt still.
 
Sen frågade sköterskan om han äter på nätterna och jag svarade såklart ja, för det gör han ju. Oj vilken min hon fick! Icke icke icke!!! Efter sex månader ska barn inte äta på nätterna! Jag förklarade att vi inte direkt dukade upp ett julbord varje natt, utan det brukar bli en eller max två flaskor välling. 
Men nej nej nej han ska absolut inte äta på nätterna! Jag fortsatte att förklara att för oss är det väldigt lätt att ge honom välling på natten då det endast tar tio minuter och sen sover han igen. Istället för att gå upp och bära och sen lägga ner honom och han vaknar och man får bära igen.
Plus att han är inne i en riktig mamma-period där det bara är jag som kan få honom att somna på natten om man bär honom. Jag orkar liksom inte bära en hel natt och sen vara pigg och glad och ta hand om honom på dagen sen! 
 
Men det var bara tvär-nej på den här frågan! Jag sa också att han inte ens äter upp all välling utan lämnar kvar väldigt mycket då han somnar ifrån det. Då kom vi till nästa fråga; Somnar han med vällingflaskan i munnen till natten? Öööööh, jaaa det gör han.
Ännu en förkrossad min från sköterskan! Neeeeeeej det får han absolut inte göra!!! Somnar han så är det ju självklart att han vill vakna på samma sätt och äta! 
Jaså?? För vissa nätter har han ju liksom inte ätit alls? Och för det mesta får han ju mat igen vid ca 02.00 och sen sover han igen till morgonen och då kan man lätt få honom att somna om eller så vaknar han vid halv åtta och vi går upp; pigga och glada! Men nej nej nej och åter nej! Han ska somna själv i sin säng; då kommer han sova sött hela natten och det vore ju skönt för er med?? 
 
Jaa självklart skulle jag inte tacka nej till en hel natts sömn! Vem gör det?? Men jag har inga problem med att ge min son mat på natten! Det är helt okej eftersom han somnar om på två röda! Vi har inga problem med! Och jag har definitivt inga  problem med att han somnar när han äter sin natt-välling! Vi har fått in en superbra rutin på detta: ca 20.30 - 21.00 så tar vi på pyjamas och gör välling och kryper ner i sängen, äter och somnar! Simsalapokus! Detta funkar lika bra hemma i sängen som i vagnen hos mormor och morfar eller vart vi nu befinner oss! Perfektion!!
(Och nej nattvällingen hade inget med hans vikt att göra!! Såklart är det väl en bidragande orsak men det var själva ätandet i sig som var hemskt enligt sköterskan!)
 
Detta fick mig att inse vilken makt BVC har! Dom säger att såhär ska ni inte göra och vips så har dom pressat ner en till marken och fått en att känna sig som sämsta föräldern nånsin, fast man tycker att man har hittat en bra rutin! 
Jag googlade lite när jag kom hem och såg att Miliam inte är ensam om att ha en sådan vikt som han har. Inte heller är det ovanligt att en åttamånders äter på nätterna! Inte på dom forumen jag kikade in på iallafall! Det stod också mycket om att BVC gärna slänger på en råd, tips och förmaningar fast det inte alls behövs! 
 
Se till din bebis och ställ dessa frågor; Mår han bra? Är han glad och pigg? Äter han bra? Tycker ni att ni har fått in rutiner som passar eran familj och som alla är nöjda med? Ja, då är säkerligen allt bra också!! Sen så förstår väl jag med att det är onödigt att ge välling på natten om den inte behövs! Självklart är det så! Men nu funkar ju det här för oss och Miliam är nöjd och pigg och glad (kallas för världens gladaste unge av moster Stina!) så då tänker vi också fortsätta såhär!
 
Jag är superglad över att Miliam har en sån härlig aptit och äter allt! Det är så skönt att inte ha det problemet! Sen är han en tjorvig typ på nättern och krånglar en del men med lite välling så sover han gott igen! 
 
Vad jag ville säga med det här inlägget var att gå inte på allt som BVC säger!! Alla BVC-sköterskor ger olika information! Och föräldraforum är perfekt för att se om andra har samma "problem" som en själv! Du vet bäst hur din bebis mår och vad ni har för rutiner hemma; gå på det och låt råden från BVC ligga i bakhuvudet och ta fram dom när du känner att dom behövs!
 
 
 
Knubbig natt-ätare?? Kanske det! Men mammas och pappas största kärlek i livet ändå!♥

Denna ledsamma vikthets....

Såhär åtta månader efter graviditeten så börjar väl dom flesta tänka att "gud vad jag skulle vilja loosa dom sista grav-kilona!" eller så har man redan gjort det eller så har jag man redan börjat! Jag har inte brytt mig! Inte det minsta faktiskt!
När Miliam föddes blev han prio ett! Allt som har med honom att göra kommer först, sen kommer jag! Jag ville njuta av tiden som mamma till en liten bebis med allt vad det innebär; det vill säga fikabesök i princip varje dag! Inte det bästa, jag vet, man ack så mysigt och gott!
(okej jag tillhör den lilla procenten som tappade mycket i vikt dom första veckorna!) Men jag brydde mig aldrig som vad jag vägde eller hur jag såg ut kroppsligt!
 
Jag har alltid varit smal! Alltså normalt smal. Sen åkte jag på halsfluss andra året på gymnasiet på vintern och där började jag rasa i vikt! Sen träffade jag Christian under våren och han visade sin kärlek genom att ge mig körtelfeber. Resutlat: gick ner från 52 kg till 45 kg på bara ett par veckor! Jag var megasjuk! 
 
Sen blev jag frisk men vikten gick aldrig uppåt. Jag förblev pinnsmal och tro nu inte att jag skriver detta för att skryta; jag mådde så jävla dåligt! Hur kul är det när man är 17 år att köpa jeans på barnavdelningen för alla andra jeans är för stora?? Jag såg sjuk ut fast jag mådde tiptop! Christian tyckte också att jag var alldeles för smal och försökte trycka i mig mera mat! Och jag åt tills jag var mätt, vilket var väldigt snabbt, och sen behövde jag inte mer. Jag trivdes alltså inte med att vara ett benrangel utan skämdes snarare! Det kändes som om alla tittade snett på en och trodde att man hade ätstörningar deluxe, vilket jag inte hade! Jag åt men gick inte upp i vikt!
 
Mamma tog med mig till en dietist till slut och det var vändningen! Sicken underbar människa det var! Hon lyssnade och förstod mig. Hon sa vad jag kunde göra för att få i mig det där lilla extra som jag behövde fast jag inte var hungrig! Sen fick jag också näringsdryck på recept som jag skulle komplettera med. Det tog sin lilla tid med uppåt gick vikten och snart var jag tillbaka där jag en gång började rasa! LYCKA!
 
När jag blev gravid och vågen visade högre och högre siffror så frågade folk mig om jag tyckte det var jobbigt, jag som varit så smal?? Ööööh nej?? Äntligen får jag äta som en häst och ändå känna att det var helt okej! Jag gick upp 15 kg och mycket var vätska men sen var det bara vanligt hederligt ätande som utgjorde resten!
 
Miliam föddes och efter två veckor kom jag i mina gamla stuprörsjeans! Jag ammade i en och en halv vecka och var ju som sagt sjuk under den tiden så aptiten var inte på topp, vilket var en stor anledning till denna midjeminskning. Jag var ju självklart glad över att ha tappat många av mina graviditetskilon och tyckte det var jätteroligt att få fina kommentarer om mitt utseende! (Jaaa fruktansvärt  jag vet, men jag älskar komplimanger!) 
 
Nu har jag varit mammaledig i åtta månader och nog har jag gått upp några kilon igen! Konstigt vore det annars med utebliven motion och alldeles för mycket fika! Men jag kunde inte bry mig mindre! Jag njuuuuuuter! Tro det eller ej, men det gör jag!
Det är för mycket vikthets bland nyblivna mammor! "JAG VILL HA TILLBAKA MIN GAMLA KROPP!!!!" Eeeeh, du har liksom bärt ett barn i nio månader och genomgått en förlossning; kommer du nånsin bli samma människa? Jag är det inte iallafall. Njut av bebistiden istället som aldrig kommer igen; träna och banta kan du göra resten av livet!
 
Men nu ska ju vi åka till Turkiet i augusti och att få bikinin att sitta bättre vore ju inte helt tråkigt! Imorrn ska jag ge det ett försök att bli lite smalare. Vi får väl se hur det går... Och går det inte så får väl folk stå ut med mig ändå! Jag måste ju säga att jag känner mig finare med några kilon extra än när jag var trådsmal och fick frågan om jag inte skulle läggas in för tvångmatning. 
 
Så tänker jag! Hur tänker ni??
 
 
 

Moster of the year!

Japp, den titeln tycker jag att jag har förtjänat idag! Herregudars jösses! Hur mycket energi kan det finnas i två små tjejer tre och fyra år gamla?!?! Skulle vilja ha bara en bråkdel av den energin så vore föräldralivet en lekande lek!
 
Vi har spenderat eftermiddagen och kvällen hos mor och far eftersom högsommaren har hälsat på! Våran lägenhet snittar på ca 50 - 60 grader känns det som, så vi flyr hit när värmen ligger på! Gött som bara den!
Miliams kusiner har varit här också! Det har badats i poolen, sprutat med vattenpistoler, grillat, fikat och nu ikväll har vi sprungit. Och sprungit. Och jagat varandra. Och sprungit! Jag kommer aldrig komma ur sängen imorrn! Men kidsen kommer nog sova som små grisar! Hihi!
 
Miliam har suttit på en filt och tittat på! Det tycker han är roligt så länge det inte blir för högljutt, då blir han ledsen! Även om jag njuter till max av Miliams bebistid så kan jag inte annat än att längta lite till nästa sommar då han kan springa med Aylin och Isabella istället för att sitta och titta på! Åhh vad härligt det kommer vara att se sin lilla kille springa omkring och leka i solen! Mitt älskade lilla hjärta!♥
 
Nu ligger han och sover i sin vagn! Totalt däckad! Chris är på bröllop idag/ikväll så han får vi inte hem förrän inatt! får väl se då om han kommer upp imorrn! Han är dock beviljad sovmorgon! Jag ska festa till det med mammagänget nästa fredag och då får jag min del av utsovning på lördagen!
 
På tal om mammagäng så var vi och fikade med dessa goa tjejer och bebisar i onsdags! Som vanligt smarrigt fika och många härliga skratt! Gillar verkligen min mammagrupp! Känns som om vi kan prata om allt och ställa vilka frågor som helst; inget är liksom för dumt att fråga! Och skönt att ha några som är i samma fas med sina barn som man själv! Även om dom är olika till sättet såklart så känner man oftast igen den där lilla grejen som strular för ett barn just nu! Om ni läser detta tjejer så är jag otroligt glad att fått lära känna er och faaan vad kul vi ska ha på fredag!!!!!
 
Nu ska jag bänka mig framför tvn tillsammans med min far innan det beges av hemåt!
 
Miliam njuter i skuggan!
 
 
Christian köpte sandaler till Miliam idag! Såååå söta och satt perfekt på hans lilla fossing!

RSS 2.0