Sjukling med en fantastisk son!

 
Idag mår jag inte tipptopp direkt! Vaknade med ont i kroppen, feber och ont i halsen. Det är inte gööörroligt med en liten bebis i huset! 
Dels för att jag är LIVRÄDD för att smitta honom (hej tvålmani och handsprit) och dels för att jag blir helt matt och trött när jag har feber. Bad en stilla bön om att Miliam skulle vara en go och gla liten marsipangris heeela dagen tills pappa skulle komma hem....
 
Vad hände??
 
Helt otroligt men vi låg båda och sov (läs: jag sov och Miliam låg och pratade med sig själv) tills klockan var elva! Sen gick vi upp och fick på oss lite paltor och åt lite välling. Klockan tolv somnade lillgrisen och sov tills Christian kom hem klockan tre!! Helt fantastiskt! Jag och Miliam hade legat i soffan heeela eftermiddagen! Så gött!
 
Sen kom som sagt Chris hem och Miliam vaknade glad och pigg! Vi la honom i babygymmet där han sysselsatte sig i typ tjugo minuter innan det blev tråkigt och vi började våran eftermiddagspromenad genom lägenheten! 
 
Nu har Christian åkt och tränat och Miliam har somnat på mitt bröst! Så mysigt! Han har varit en overklig bebis idag! Heeelt otrolig!!♥ Världens bästa och finaste Miliam som vi älskar gränslöst sjukt mycket!
 
Såå! Där tog "skrytandet" slut! Sorry om jag låter som en överdriven lattemorsa men jag är bara så glad och tacksam för att jag fick vila ordentligt idag när jag är sjuk! 
 
Nu ska jag lägga lillemille i sin Cocoonababy och fortsätta kolla på "Cockpit" Min nya favvofilm som är såå rolig!
 
Mammas och pappas älsklingskille!♥

Denna jävla amningshysteri!

 
Ja, jag blir lika aset förbannad varje gång jag läser eller hör denna utläggning om att amning är det aaaaabsolut bästa och enda rätta för barnet!
Inget annat duger utan bara det! FUCK OFF säger jag!
 
Jomen visst! Bröstmjölk innehåller antikroppar och vitaminer och gud vet allt som är viktigt för en bebis, så långt håller jag med! MEN! Fakta återstår: bebisen dör inte om den får ersättning istället!
 
Jag slutade amma Miliam efter två veckor. Anledning till detta? Mjölkstockning och inflammation i vänster bröst, en bröstvårta som var ett öppet sår och feber varenda dag! Detta var vad jag drogs med i en och en halv vecka! Hur skönt?? Inte överdrivet! Vi hyrade en bröstpump från KSS som räddade livet på mig (kändes det som iallafall) en kväll men sen dröjde det en timme och det var lika sprängfullt igen!
 
Då bestämde jag mig för att såhär ska det inte vara! Jag mådde fruktansvärt dåligt och orkade inte göra nåt annat med Miliam än endast amma honom. Sicken grymt bra mamma man är då! 
Ringde till BVC och berättade dom det var. Fick komma in och träffa en manlig läkare som var totalt röten i huvudet vad gällde detta. Han tyckte jag skulle äta antibiotika mot inflammationen och sen fortsätta som vanligt. För att övertala honom att skriva ut "mjölkstoppande" tabletter fick jag ta till tårar och jävla mycket tjat! Till slut gav han med sig. 
 
Det kändes fantastiskt när tabletterna började verka och inflammationen försvann och mjölken gjorde den sällskap! UNDERBART!!!!
 
Miliam tog flaska och ersättning med en gång! Inga problem där inte! Och i tre dagar efteråt ringde våra urgulliga BVC-sköterskor och kollade så vi mådde bra. Dom försäkrade varje gång dom ringde att dom stöttade mig till 110% i mitt beslut att sluta amma. Dom är helt fantastiska!
 
Miliam går upp i vikt som han ska, är glad och pigg! Mysigare bebis får man leta efter! Så varför hålla på och noja över att han får välling istället för bröstmjölk?! Han fick i sig den första råmjölken och det är jag jätteglad för! Men ersättningen funkar prima den också!
 
Det jag vill komma fram till är: Man är inte en sämre mamma bara för att man inte ammar! Så till alla där ute som på nåt sätt inte kan eller vill amma, stå på er!! Amning är bra och praktiskt men ersättning är precis lika bra enligt min mening!
 
(Ett plus i kanten är också att vem som helst som kan hålla i en nappflaska kan vara barnvakt åt Miliam! Detta resulterade i att jag kunde vara med på min svägerskas möhippa och åka till Göteborg en dag med min mamma och syster! Själviskt tänkande? Ja kanske, men Miliams pappa är lika kapabel som jag på att ta hand om honom så varför inte?)
 
Avslutar med: Nappflaska och ersättning is da shit!!!!!

Fotboll!

 
Sitter här med två sovande killar bredvid mig och kollar på IFKs sista match för i år! Trökigt att vi bara åkte och kollade på en match den här säsongen, men så är det! Nästa år hoppas jag på att få min dröm uppfylld om att se IFK möta Djurgården i Stockholm! Det vore inte tråkigt!
 
Idag tog vi sovmorgon hela familjen och ramlade inte ur sängen förrän halv elva! Gött!! Miliam sov bra inatt också så det är skönt att vara utvilad! Imorrn börjar ju Chris 06.00 så inatt är det jag som är förste välling- blöj- och nappvakt! 
Miliam fick bada idag också! Han älskar att bada och blir alldeles stilla så fort han kommer ner i vattnet! Att jag använder hårfönen efteråt för att få honom torr överallt efteråt är också roligt och han ligger helt utsträckt och njuter av den varma luften! Sötnöt!♥
 
På tisdag får Miliam hänga med sin pappa hela dagen, för då åker jag, mamma och Jossan till Göteborg för julklappsshopping! Så mysigt!! Hoppas man hittar några bra klappar bara! Förra året var vi ute i väldigt sista minuten och det är alltid lika jobbigt!
 
Hepp, nu ska jag återgå till att njuta dom sista minutrarna av HOPPA BLÅVITT HOPP ALLÉ ALLÈ!!!!

RSS 2.0